AVA

Inspirational New Home for High Flying UK Studio

As PURE Studio Designs and Yellow Label fast approach their 15 year anniversary, owners Chris Whelan and Duncan Hancock decided they’d outgrown their old studio, and a change of scene was in order.

 

Yellow Label and PURE Design Studios

The Adelphi Mill Gatehouse – New home to Yellow Label and PURE Design Studios

It was nearly 15 years ago that Chris and Duncan started their young and ambitious design studio in Macclesfield. Over the years they have gone from strength to strength, selling a wide variety of fresh designs to the Home Furnishings industry around the world. Within a year of setting up, Duncan and Chris bought their first AVA system, adding a new tool for their design team. “The decision to step into CAD was made initially because of demand from our customers” Duncan explains,”increasingly people wanted CAD, not just hand painted artwork. We gained a lot of extra benefits with AVA’s CAD system. For example, the ability to draw in repeat, was a huge time-saver for my team.  The guys at AVA have always listened to our requirements and looked after us”.

Yellow Label Studio

Yellow Label Studio

Keeping ahead of the game has paid off for Chris and Duncan. The steady addition of multiple AVA systems over the years, has enabled both studios to offer more designs to the market, more variety, a quicker turnaround of alterations, and has ultimately allowed them to sell more, year on year. Now they’ve reached this stage of their development, the move into new and larger premises, was a logical and easy decision for Chris & Duncan. The Adelphi Mill is a prestigious Grade II listed former cotton mill, in Bollington. The characteristic, georgian era old gatehouse to the mill is the new home to PURE and Yellow Label.  It’s located in the tranquil setting of the Cheshire countryside, nestled between the relaxing Bollington canal and the picturesque Middlewood Way.

Upper level studio space

PURE Design studio – Upper level studio space

Chris and Duncan have created a modern, stylish and spacious environment, which spans over three levels and retains the original character of the mill. It features high ceilings, large sash windows, open plan layouts, brand new benches, neutral decor backdrop, kitchen, library and even a games room (to help the designers chill out and seek inspiration).  ”Going for walks along the canal and through the fields, with a sketchbook or camera on your lunch break, is proving to be relaxing and inspirational for the whole team. Bosses included!

Chris Whelan & Duncan Hancock

A warm welcome from Chris Whelan & Duncan Hancock

We wish Chris, Duncan and the team, many enjoyable years and continued success in their home.

© 2017 AVA CAD/CAM